Fatih Mehmet ARSLAN

Solution Architect & Software Engineer

Hello!

I am a passionate tech enthusiast navigating the world of technology with excitement. It was in the early 2000s when I took my first steps into coding with a strong interest in Computer Programming during my technical high school years. This initial foray led me into the world of software development, and I discovered my curiosity for exploring new technologies.

Over the course of more than a decade, I have been a part of various projects spanning different industries. From NoSQL and Relational Databases to JavaScript development, CI Tools, and Kubernetes orchestration, I have had the opportunity to delve into a wide spectrum of technologies. Additionally, I have nurtured an interest in AI projects and have gained experience in this domain.

My work in Big Data analysis and processing has contributed to making our projects smarter and more data-centric.

Every new project is an adventure and a learning opportunity for me. As I keep up with the latest innovations in the tech world and share my experiences, I aspire to be part of bigger and more exciting projects.

You can find more about me on my LinkedIn and GitHub profiles. I am always open to sharing the excitement of the tech world and collaborating on intriguing projects.

If you have any questions or would like to collaborate on a new project, please do not hesitate to get in touch!

Best regards,


  • Csharp

    Csharp XML Serialize Ederken XML İçeriğine Yorum Ekleme

    Sayfanıza time out için zaman sayacı koymak isteyenler aşağıdaki kodu düzenleyebilirler

  • Linux

    linux işletim sisteminde checkpoint ssl/vpn bağlantısı

    1. Adım aşağıdaki paketlerin kurulumu ve ek olarak güncel oracle JRE kurulumu sağlanmalıdır (Kaynak)
  • javascript

    WKT bilgisinden Google Maps polygon oluşturma

    Zaman zaman bir harita üzerinde polygon çizme ihtiyacımız olabilir yine böyle bir durumda elinizde ki veri WKT formatında ise ve herhangi bir layer kullanmıyorsanız aşağıdaki scripti kullanarak polygon WKT formatındaki veriden polygon çizebilirsiniz. Gerekli kütüphaneleri ve detaylı dökümantasyon bilgisini http://terraformer.io/ sitesinden alabilirsiniz.

  • javascript

    javascript tree oluşturma

    Yine geldik bir javascript componenti hazırlamaya ben genel itibariyle basit işler için hazır javascript componentleri kullanmak yerine kendi componentimi hazırlamayı tercih ederim. Başta şunu kabul ediyorum çok eksikleri olur fakat o an ki işinizi çözecek sadece o işe odaklanacak bir komponent yaparsanız gereksiz bir çok işlemi ve tarayıcı üzerine düşen yükü de ortadan kaldırmış olursunuz. Aşağıdaki tree Scripti sadece gelen node verisine göre li ve ul şeklinde kırınımları oluşturuyor css ile ve ihtiyacınıza göre geliştirmeler ile sizinde bir uygulamanızda yer alabilir. bu konuda hiç bir hak talebim yoktur :) Anlaşılmayan karmaşık gelen yerler olursa herzaman yorum kısmından sorularınızı sorabilirsiniz müsait olduğum sürece cevaplamaya çalışırım.

  • javascript

    Javascript tab control hazırlama

    Zaman zaman basit anlık çözümler için javascript ile component hazırlama ihtiyacı duyabiliriz yine böyle bir durumda ihtiyaç duyduğum tab control için hazırladığım scripti sizler ile paylaşmak istedim. Umarım birilerinin işine yarar

  • javascript

    javascript custom style checkbox oluşturma

    Bazı web sayfalarında görüp ya bir checkbox componentini nasıl böyle yapıyorlar nasıl böyle görünüyor gibi ifadelere sinir olanlardansanız işte size basit bir css ile checkbox style değiştirme örneği. Ayrıca aynı zamanda bir javascript hayranı olarak belki checkbox’ı da javascript ile hazırlamak istersiniz diye javascript ile checkbox hazırlayan scripti de yanında hediye.

  • javascript

    Polygon orta nokta bulma

    Eğer birgün sizde bir polygonun orta noktasını bulmak isterseniz fakat bu işlem polygon şeklinin garip olduğu durumlarda polygon dışında bir sonuç veriyor ve siz bundan memnun değilseniz aşağıdaki script tam size göre (Not her zamanki gibi kişisel geliştirmelere açıktır :) )

  • JSF

    JSF 1.2 InputDate

    inputdate ve render classları aşağıdadır sayfanıza xdsoft datetimepicker(jQuery) kütüphanesini eklemeniz gerekmektedir.

  • javascript

    Web Sayfasının Resmini Çekme

    Html2Canvas kütüphanesini ve jQuery kütüphanesini sitenize ekleyin sonrasında aşağıdaki kod ile ekran görünütüsünü yakalayabilirsiniz.

  • java

    Log4j Mail Özelleştirme

    log4j ile yazılan logları mail olarak göndermek için yapılandırdınız fakat gönderdiğiniz mailleri size özel biçimlendirmek istiyorsunuz onun için yapmanız gerekenler

  • JSF

    JSF İkonlu Buton Hazırlama

    Jsf framework kullanırken kullandığınız submit butonlar için ikon kullanmak istiyorsanız aşağıdaki gibi kendinize özgü bir button hazırlayabilirsiniz (budefa kodu fazla temizleyemedim anlaşılmayan yer olursa sorabilirsiniz) ikonlar fontawesome kütüphaesinden alınmaktadır

  • JSF

    JSF Custom componentlerinize event ekleme

    Eski yazılarımda custom control örnekleri vermiştim control hazırladık fakat custom bir event tanımlamak istiyoruz bunun için öncelik hazırladığımız kontrol içerisinde event propertisini string tipinde tanımlayınız.

  • JSF

    JSF treeview component hazırlama

    Birgün gelirde sizinde benim gibi treeview ihtiyacınız olursa işte kodlar takıldığınız yerde ayrıca yardımcı olmaya çalışırım :)

  • JSF

    JSF component tanımlama

    Mevcut bir komponentin kullanımı için nyapılması gereken tanımlamalar

  • VBScript

    Windows VBScript ile dosya sıkıştırma

    VBScript ile dosya sıkıştırma yapmak için aşağıdaki kod işinizi görebilir ```vb InputFolder = “D:\temp” ZipFile = “D:\temp “ & Replace(Replace(Replace(FormatDateTime(Now),”:”,”-“),”.”,”-“),”/”,”-“) &”.zip”

  • shell

    Batch File ile winrar kullanarak dosya sıkıştırma işlemi

    Batch file ile winrar kullanarak klasör sıkıştırma işlemi yapmak için aşağıdaki komutlar işinizi görebilir dosya adreslerin kendinize göre düzenleyin

  • java

    Json Object merge

    Elinizde bulunan iki json objeyi karsılastırmak icin jQuery.extends metodunu kullanabilirsiniz

    jQuery.extend(true/false,object1,object2);
    

    ilk parametre olan true/false degerini alabilen parametre true verilirse object2 uzerindeki fark property leri kalıcı olarak object1 uzerine ekler false verilirse ikisini birlestirip sonucu verir

  • javascript

    Javascript ile dinamik json objesi oluşturma

    Javasript programlama yaparken çalışma esnasında ki verilere göre json objesi oluşturmak isteyebilirsiniz bunun için aşağıdaki kod yardımcı olacaktır

  • windows

    Windows 8 login password sıfırlama

    Windows 8 login şifresini sıfırlamak istediğiniz zaman aşağıdaki adımları takip edin

  • html

    HTML5 video tag

    Sitenizde Video player mi kullanmak istiyorsunuz kendinizi çok yormayın HTML5 sayesinde <img/> tagı gibi <video/> tagını kullanabilirsiniz. Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz