Fatih Mehmet ARSLAN

Solution Architect & Software Engineer

Hello!

I am a passionate tech enthusiast navigating the world of technology with excitement. It was in the early 2000s when I took my first steps into coding with a strong interest in Computer Programming during my technical high school years. This initial foray led me into the world of software development, and I discovered my curiosity for exploring new technologies.

Over the course of more than a decade, I have been a part of various projects spanning different industries. From NoSQL and Relational Databases to JavaScript development, CI Tools, and Kubernetes orchestration, I have had the opportunity to delve into a wide spectrum of technologies. Additionally, I have nurtured an interest in AI projects and have gained experience in this domain.

My work in Big Data analysis and processing has contributed to making our projects smarter and more data-centric.

Every new project is an adventure and a learning opportunity for me. As I keep up with the latest innovations in the tech world and share my experiences, I aspire to be part of bigger and more exciting projects.

You can find more about me on my LinkedIn and GitHub profiles. I am always open to sharing the excitement of the tech world and collaborating on intriguing projects.

If you have any questions or would like to collaborate on a new project, please do not hesitate to get in touch!

Best regards,


  • easyrsa

    OpenVPN ve Easyrsa ile yeni sertifika oluşturma

    Lazım olduğunda hatırlamak adına küçük bi not ca dosyası hazır olmalı siteminiz kurulu olmalı

  • solr

    Solr Collection Oluşturma/Güncelleme

    Elastic Search lisans değiştirdikten sonra yoğun bi şekilde solr kullanmaya başladığımız şu günlerde genelde solr Collection yükleme işlemi yapıyoruz. ve her defasında gidip bunun komutu neydi diye aramak yerine şuraya not alayım dursun dedim belki başka ihtiyacı olanlarda olur faydası olur.

  • maven

    Global Maven Repository' e kendi kütüphanenizi nasıl yüklersiniz?

    İnsan benim gibi bazen hep tüketici konumda olmaktan sıkılıp birazda üretici olayım bende kendimce belki birşeyler katarım diye düşünebiliyor böyle bir durumda sürekli faydalandığımız open source dünyasına merhaba diyoruz. Bu yazıda open soruce nedir vs anlatmayacağım böyle bir yola girdik kütüphanemizi hazırladık github veya benzeri başka bir platformda kaynak kodları yayınladık ama isteyen kolay bi şekilde kullanamıyor global repoda yer almıyoruz bu durumda bizim senaryomuzda bi domain adresimiz var bunu packet name olarak kullanıyoruz ve global maven repoya bu package name ile bu group adı ile yüklemek istiyoruz.

  • microservice

    Nedir Bu Mikroservis Akımı ?

    Çevrenizde hep duymuşsunuzdur “biz mikroservis mimarisinde proje geliştiriyoruz” cümlesini, tabiki herkeste mikroservis projeleri çok iyidir güzeldir şeklinde yorum yapar, fakat özellikle bazı projeleri incelediğimizde görüyoruz ki mikroservis dediğimiz şeyin bakımı ne kadar zor oluyor mesela bir serviste geliştirme yapılır tüm servisler bir anda deploy edilmek durumunda kalınır veya bir hata olduğunda arayıp bulmak insana aşırı yük getirir. Hatta version kontrolü vs dediğimiz zaman işin içinden hiç çıkılamaz duruma gelir. Peki mikroservis bu mudur ?

  • bigdata

    Big Data sistemleri ve tool seçimi

    Piyasada birçok open-source olarak geçen tool var bunları yeteri kadar takip edebilirsek çok güzel big data sistemlerini basit bir şekilde kurabiliriz. Hepsi bu kadar mi? Peki böyle ise neden birçok firmanın bu tip hizmetler için çok yüksek maliyetleri oluyor?

  • bot

    Telegram Bot oluşturma ve Kullanma

    Merhaba bugün notlarımıza telegram da bot oluşturmayı ekleyelim

  • DNS

    DNSleriniz İçin Koşullu Sunucu Yönlendirmesi

    xx.fmarslan domain adreslerini çözebilmek için sadece bu dns sorgularını kendi sunucumuza yönlendirmek isteyebiliriz. Burada önemli nokta isme özel farklı dns sunucusuna yönlendirme işlemi yapmaktır. Bu işlemleri yaptığımızda mywebsite.fmarslan domaini kendi sunucumuzda ip adres yönlendirmesi yapılarak çözülecektir.

  • java

    Log4j2 ile Rabbit MQ ya log yazmak

    Log4j2 ile rabbit mqya log yazdırmak için basit bir kaç ayarı burada paylaşmaya çalışacağım

  • nodejs

    Nodejs için kendi kütüphanenizi yayınlayın

    nodejs, npm ve ng kurulumu yapılmıştır diye varsayarak başlıyoruz bu süreçte angular kütüphanesi yayınlayacağız

  • java

    OkHttp3 ile Okhttp aynı projede birlikte kullanma

    Bazen javada uygulama geliştirirken kullandığımız kütüphaneler arasında uyumsuzluk yaşarız bir çok kişi bunula karşılaşmıştır. Burada bir örnek üzerinden genel olarak bu tip problemler nasıl çözülür onu yapacağız.

  • kubernete

    Kubernete Üzerine Elastich Search + Kibana + ElasticHQ kurulumu

    NOT: Bu döküman yeniden anlatımdan ziyade özet bir şekilde çeviri gibidir, kaynaklar aşağıda paylaşılmıştır. Aynı zamanda örnek bir uygulamadır bu yöntem iyi bir yöntem olarak tercih edilmeyebilir kendi prod ihtiyaçlarınız için en uygun yöntemi belirlemelisiniz.

  • elasticsearch

    Elastic Search Python ile veri indexleme

    Elimizdeki bir csvden verileri okuyarak elastic search indeksleme işlemini yapcağız.

  • kubernete

    Kubernete Deployment Hazırlama

    Kubernete ile deployment nasıl yapılır temel olarak bir uygulama yapacağız. İlk adım olarak öncelikle deploy edeceğimiz uygulamayı tanımak ve belkide hakim olmak yerine göre önem arzetmektedir, ben basit olması sebebiyle nginx tercih ettim sadece boş bir nginx server ayağa kaldıracağız uygulama eklemeyeceğiz belki daha sonra başka bir dökümanda deploy aşamasını yer verebilirim buyrun başlayalım.

  • linux

    Yararlı linux komutları

    Zaman içinde güncellenebilir

  • kubernete

    Kubernete nfs storage yapılandirma

    Öncelikle elimize bir nfs sunucu olmalıdır eğer mevcutta bir nfs sunucunuz var ise bu kısım ile işiniz yok

  • kubernate

    Kubectl Komutları

    Kubectl Config Bildirimi

  • tools

    S3 Server Kullanımı ve Bağlantı Sağlama

    S3 Server Nasıl çalışır.

  • tools

    Elastik search için cli üzerinden rest api ile sorgu

    Zaman içinde güncellenebilir

  • linux

    Centos 8 üzerine Kubernete Kurulumu

    Tavsiyeler

    Öncelikle OS ve Data disk bölümünü eğer mümkünse disk olarak değilse partition oalrak ayırmanızı tavsiye ederim daha sonra olurda başka bir sunucuya taşınmak durumunda kalırsanız sadece image veya mount işlemi ile taşınabilirsiniz. Data bölümünü küçük partitionlar halinde tutabilirseniz yine yeni ortama taşınma aşamasında işleri kolaylaştıracaktır.

  • linux

    Centos 8 partition oluşturma/silme

    Sayfanıza time out için zaman sayacı koymak isteyenler aşağıdaki kodu düzenleyebilirler